Веган овчарски пай

Vegán pásztorpite

A Vegán pásztorpite receptjét Lyubov Pavlova készítette, aki a közösségi médiában @bohemianveg néven ismert.

Kategória: Alapvető

Főzési idő: 40 perc

Előkészületi idő: 20 perc

Vegán pásztorpite

Könnyen | 40 perc felkészülési idő

Szükséges összetevők

  • 200 г текстуриран грахов протеин на Dragon Superfoods
  • 200 г грах
  • 200 г кубчета моркови
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 300 г доматено пюре
  • Щипка чесън на прах
  • 400 мл веган сметана за готвене
  • 1 опаковка микс от картофено пюре Bett'r
  • 650 мл ядково мляко
  • 4 супени лъжици масло
  • 1 чаена лъжичка сол
  • Настъргано веганско сирене

Ha egy tápláló ételt keresel, hogy lenyűgözd szeretteidet, ez a vegán pásztorpite a tökéletes választás! A rengeteg íz harmonikus kombinációjával a maximális élvezet érdekében ez a pite minden vacsorát felejthetetlen élménnyé varázsol, és megdöbbenti érzékeit! Köszönöm Lubónak a receptet!

Tudja, hogyan cserélje ki a húst? A válasz texturált fehérje! Ez egy vegán hús alternatíva, amely borsófehérjéből, feketebab fehérjéből és egy csipet sóval készül. Nem tartalmaz szóját, aromákat és allergéneket. Íze semleges, és főzés közben könnyen magába szívja az étel aromáját és ízét. A növényi fehérje eltérő állagának köszönhetően ideális különféle sós ételekhez.

Ha pedig belefáradt abba, hogy az ízletes burgonyapürével készítsen időt, válassza a gyorsan elkészíthető Bett'r burgonyapüré keveréket, amely nem tesz kompromisszumot az íz és a minőség tekintetében. Finom lecsengést kölcsönöz a pásztortortának, köszönhetően a gondosan válogatott fűszereknek, amelyek ellenállhatatlan aromát adnak, és egyedülállóan finomsá teszik az élményt!

Előkészítés: 

1. lépés: Áztassa be a borsófehérjét a csomagoláson található utasítások szerint.

2. lépés:Egy serpenyőben hevíts fel kevés olajat, és add hozzá a hagymát, a fehérjéket, a borsót és a sárgarépát.

3. lépés: Körülbelül 10-12 percig pároljuk, majd hozzáadjuk az elkevert sót, a fokhagymaport, a paradicsompürét és a 200 ml főzőtejszínt. Hagyja még 5 percig lassú tűzön párolni.

4. lépés:Egy tálban keverje össze a burgonyapürét az olajjal, a sóval és a szójatejjel. Turmixold simára.

5. lépés:Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.

6. lépés:Tegye át a zöldségkeveréket egy mély sütőedénybe. A tetejére terítjük a burgonyapürét, és leöntjük a maradék főzőtejszínnel.

7. lépés:Reszelj a tetejére sajtot, és süsd 30-40 perc alatt aranybarnára.

Tetszett ez a recept? Akkor biztosan tetszeni fog a blogunk többi receptje is. Köszönjük, hogy Bett'rrel főztél!