Üdvözöljük! Ha ezt olvasod, valószínűleg a sajttorta szerelmese vagy. Valószínűleg különféle receptekkel találkoztál már az interneten – van, amelyikhez sütni kell, van, amelyikhez nem. A mai receptben a sütő segítségével igazán ellenállhatatlan desszertet készítünk.
Tekintse meg blogunk "Desszertek" részét is, ahol további édes és egészséges receptötleteket talál!
Ez a sajttorta tojásmentes, ízletes és tápláló összetevőkből készült, így felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt tökéletes.
Készítsük el együtt ezt a házi citrommentás sajttortát néhány egyszerű lépésben! Először a tészta elkészítésével foglalkozunk, majd rátérünk a krémes töltelékre, amely különlegessé teszi ezt a sajttortát. Kezdjük!
A sajttorta héjának elkészítése:
1. lépés: Egy kanállal alaposan keverje össze a tészta hozzávalóit, és kenje szét a masszát egy kivajazott serpenyőben. Az olaj helyett használhatunk sütőpapírt is.
2. lépés: Egy kanállal nyomja egyenletesen a keveréket, hogy szilárd alapot kapjon.
3. lépés: Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Ha felforrósodott, süssük a tésztát körülbelül 12-14 percig. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a túrótorta tölteléket.
Ehhez a sajttortához a Bett'r Hazelnut-Cacao Spread-t használjuk –100%-ban bio kenhető cukor és pálmaolaj nélkül, gazdag mogyoró aromával és ellenállhatatlan csokoládé ízzel.
Díszítésként színes Bett'r Choco űrhajókat adunk hozzá, amelyek étcsokoládéból készültek, és természetesen gyümölcs- és növényi kivonatokkal színeznek.
A sajttorta töltelékének elkészítése:
4. lépés: Keverje össze az összes hozzávalót (a Choco Űrhajók kivételével) egy konyhai robotgépben alacsony sebességen körülbelül 30 másodpercig vagy kézzel, amíg sima nem lesz. Ha kész, egyenletesen eloszlatjuk a keveréket a kihűlt héjon.
5. lépés: Helyezze a sajttortát a hűtőszekrénybe körülbelül 3-4 órára, hogy jól megdermedjen.
6. lépés: Díszítsen Bett'r Choco űrhajókkal, amelyek
- 100%-ban biotermékek
- Tejmentes & vegánnak
- Nincsenek mesterséges színezékek
- Természetesen színezett almával, sárgarépával, spirulinával, retekkel stb.
Befejezésül adj hozzá néhány levél friss mentát és vékonyra szeletelt citromszeleteket, néhány percig enyhén pirítva, hogy kiemelje természetes édességét. Vigyázz, ne süsd túl, mert ez megkeserítheti.